Vanliga frågor

Vanliga frågor om camping, campingkort och priser

Här svarar vi på vanliga frågor om camping i Sverige, varför man behöver ett campingkort och mycket mer. Får du inte svar på dina frågor här får du gärna kontakta oss med dina synpunkter. Klicka här för att komma direkt till våra tips på campingplatser i Smögen.

Hur många campingar finns det i Sverige?

Enligt branschorganisationen för Sveriges camping och stugföretagare finns det idag fler än 400 campingplatser i Sverige som representerar 75 000 campingtomter och 9000 stugor. Dessa siffror gäller alltså campingplatser som är ansluta till SCR, inte fristående campingplatser.

Vad kostar det att campa i Sverige?

Vad det kostar att campa i Sverige beror på flera saker. Det beror bland annat på om du väljer att campa under högsäsong, hur länge du campar, campar du med tält eller husbil och om du kommer behöva ha tillgång till el med mera. Vi rekommenderar att du kontaktar den campingplatsen i Smögen eller i övriga Sverige du är intresserad av och ber om en prisuppgift.

Vilket campingkort ska man ha?

För att ha möjlighet att campa på campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping behöver du ha campingkortet Camping Key Europe, och det kostar ungefär 160kr. Med ett campingkort får man rabatter, erbjudanden och försäkringar med mera.

Vad kostar campingplats?

Vad en campingplats kostar beror på en mängd olika faktorer. Till exempel var i Sverige du ska campa och hur länge du vill ha din campingplats. Vill du veta exakt vad en campingplats kostar råder vi dig att kontakta den campingen du är intresserad av.

Vad kostar en säsongsplats på camping?

En säsongsplats på camping kostar allt från 5000 kr till 30.000kr. Kostnader för en säsongsplats på en camping varierar i pris och det beror bland annat på:

  • Hur stor campingplats behöver du?
  • Behöver du el och tv?

Vad kostar det att tälta på camping?

Att tälta på en camping kostar från 150 kr och uppåt.

Kan man besöka campingplatser utan campingkort?

Ja, du kan besöka campingplatser utan campingkort. Men är campingplatsen ansluten till SCR Svensk Camping kommer du behöva ha eller köpa ett campingkort. Vill du inte köpa ett campingkort kan du enbart besöka fristående campingplatser.

Utförs besiktning av lekplatser på campingar i Sverige?

På de flesta campingplatser i Sverige finns någon typ av lekplats – vissa mer avancerade än andra. Lekplatsen kan bestå av en sandlåda och en gunga, eller så kan det finnas mer avancerade lekställningar än så. Oavsett är det viktigt att lekplatsen har genomgått en lekplatsbesiktning av som utför besiktning av lekplatser. Kolla med den camping som du har tänkt besöka om du reser med barn och vill garantera en säker lekplats.

Hur är det att campa med barn?

Att campa med barn går alldeles utmärkt, oavsett om ni besöker en camping i husbil, i tält eller om ni hyr en stuga. Att campa skapar minnen för livet och många är de barn som skaffar sig nya kompisar under en campingsemester. De flesta campingar har någon typ av lekplats, erbjuder bangolf eller någon annan aktivitet för de familjer som vill tillbringa mycket tid på campingen. På Smögen och öarna runtomkring finns det också många trevliga badvikar som passar perfekt för krabbfiske och de första simtagen.

Vi har aldrig campat tidigare – vad bör vi tänka på?

Fundera på hur du vill campa. Tält? Husvagn? Stuga? Välj det som passar dig/ditt sällskap bäst. Många campingar blir snabbt fullbokade så om du vill ha en garanterad campingplats på någon av de mer populära ställena, bör du boka i god tid! Ha ett öppet sinne för vad din campingsemester kommer att innehålla och var öppen mot andra – dina grannar under campingen kan vara starten på en livslång vänskap. Använd ditt sunda förnuft och håll rent omkring dig, skräpa inte ner och dämpa ljudvolymen på kvällen – det skapar en trivsam vistelse för både dig och dina grannar. Och kom ihåg campingkortet!​