Aktiviteter runt Smögen

När du är på campingsemester i Smögen finns det massor med saker att se och göra. Här tipsar vi om flera olika aktiviteter i Smögen som passar alla åldrar.

Topp 6 sevärdheter och aktiviteter

Detta är 6 saker du måste se eller besöka när du befinner dig i eller i närområdet av Smögen. Här finner du aktiviteter – oavsett väderlek. Det finns saker att göra i Smögen när det regnar och när det är strålande solsken.

Denna mysiga ort i Bohuslän har något för alla och är perfekt för barnfamiljer på semester, då det finns massor att göra i Smögen med barn.

Aktiviteter i Smögen

1. Smögenbryggan

Om du har varit i Smögen vid ett tidigare tillfälle känner du garanterat till Smögenbryggan. Smögenbryggan är den kända bryggan längs den norra sidan av den gamla fiskehamnen i Smögen. Under sommarmånaderna är detta Bohusläns mest besökta turistmål. Här hittar du restauranger, caféer och flera butiker.

2. Vallevik badplats

I slutet av Smögenbryggan hittar du Smögens största badplats. Detta är en badplats för barn, äldre barn som vill hoppa och leka från hopptorn och för de som vill ta de lugnt och lapa sol på härliga klippor. På denna badplats kan du hitta något för allas smaker.

3. Tumlaren

Strax norr om Smögen hittar du en bad- och friskvårdsanläggning. Perfekt för barnfamiljer som campar i Smögen och har otur med vädret. De erbjuder även simskola flera gånger om året.

4. Nordens Ark

Inte allt för långt ifrån Smögen hittar du Nordens Ark, en djurpark som tar hand om alla möjliga djur. Ett fantastiskt spännande besök utlovas, oavsett ålder. Detta kommer barnen garanterat minnas från semestern.

5. Havets Hus

I Lysekil hittar du ett av Bohusläns mest populära besöksmål - Havets Hus. Det är ett akvarium som visar djur som lever i Gullmarn och västerhavet. Om du ska dit – missa inte sälsafarin!

6. Hållö

Hållö är en ö som ligger nära Smögen och Kungshamn. Här finner du Bohusläns äldsta fyr och du tar dig hit med en färja från Smögenbryggan. På denna vackra ö kan du bada, se vackra fyrar och ta vandringsturer med mera.

DesignByshivaKalantar