Vanliga frågor

Vanliga frågor om camping, campingkort och priser

Här svarar vi på vanliga frågor om camping i Sverige, varför man behöver ett campingkort och mycket mer. Får du inte svar på dina frågor här får du gärna kontakta oss med dina synpunkter.

Klicka här för att komma direkt till våra tips på campingplatser i Smögen.

Hur många campingar finns det i Sverige?

Enligt branschorganisationen för Sveriges camping och stugföretagare finns det idag fler än 400 campingplatser i Sverige som representerar 75 000 campingtomter och 9000 stugor. Dessa siffror gäller alltså campingplatser som är ansluta till SCR, inte fristående campingplatser.

Vad kostar det att campa i Sverige?

Vad det kostar att campa i Sverige beror på flera saker. Det beror bland annat på om du väljer att campa under högsäsong, campar du med tält eller husbil och om du kommer behöva ha tillgång till el med mera. Vi rekommenderar att du kontaktar den campingplatsen i Smögen du är intresserad av och ber om en prisuppgift.

Vilket campingkort ska man ha?

För att ha möjlighet att campa på campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping behöver du ha campingkortet Camping Key Europe, och det kostar ungefär 160kr. Med ett campingkort får man rabatter, erbjudanden och försäkringar med mera.

Vad kostar campingplats?

Vad en campingplats kostar beror på en mängd olika faktorer. Till exempel var i Sverige du ska campa och hur länge du vill ha din campingplats. Vill du veta exakt vad en campingplats kostar råder vi dig att kontakta den campingen du är intresserad av.

Vad kostar en säsongsplats på camping?

En säsongsplats på camping kostar allt från 5000 kr till 30.000kr. Kostnader för en säsongsplats på en camping varierar i pris och det beror bland annat på:

  • Hur stor campingplats behöver du?
  • Behöver du el och tv?

Vad kostar det att tälta på camping?

Att tälta på en camping kostar från 150 kr och uppåt. Vill du ha det exakta priser råder vid dig att alltid kontakta den aktuella campingen för prisuppgift.

Kan man besöka campingplatser utan campingkort?

Ja, du kan besöka campingplatser utan campingkort. Men är campingplatsen ansluten till SCR Svensk Camping kommer du behöva ha eller köpa ett campingkort. Vill du inte köpa ett campingkort kan du enbart besöka fristående campingplatser.

DesignByshivaKalantar