Förtält husvagn & husbil

Att campa ger en frihetskänslor och möjligheten till en flexibel semester. Att campa med husvagn och husbil gör dessutom campingupplevelsen lite bekvämare. Med ett förtält till din husvagn eller husbil får du en campingupplevelse med ännu mer bekvämlighet och frihet – ett förtält till husvagn eller husbil ger dig utökade ytor för samkväm, middagar och umgänge.

Förtält husvagn

En husvagn är begränsad till sitt utrymme och ofta används det mestadels till förvaring och för sömn. Att samlas en hel familj för middag i husvagnen kan vara mysigt, men det blir snabbt trångt runt bordet. Med ett förtält till husvagn går det att göra sig av med trängseln och öppna upp för möjligheter till uppdukning av långbord för middag med campinggrannarna. På Tältvärlden.se finns husvagnsförtält som skyddar mot vind och regn, men som också kan användas som en svalkande oas under de varmaste sommardagarna. Det finns också förtält till husvagn som går att använda året runt – sommar som vinter.

Förtält husbil

Enklare billiv har gjort spaningen att försäljningen av husbilar ökar mer än husvagnar. Och trots att Sverige är Europas husvagnstätaste land, knappar husbilen in på den svenska klassiska trotjänaren under semestertider.


En husbil är inte lika rymlig invärtes som en husvagn är – trots att den är större. Det extra utrymmet tas främst upp av sittplatser för en bra körkomfort vid körning av långa sträckor. Ett förtält till husbil är därför att rekommendera för att få en förhöjd campingupplevelse. Tältvärlden har husbilsförtält som är enkla att montera upp och ned för att det ska gå snabbt att packa ihop sig innan avfärd till nästa resmål. Det finns husbilsförtält som funkar för sommar och för vinter – oavsett säsong är det skönt att ha ett extra utrymme för att umgås, äta och vila.

Wera tält

Wera (tidigare Eurotents) är en tillverkare av tak- och förtält för husvagnar och husbilar. Wera-tält finns att köpa på bland annat Tältvärlden.se som har tillbehör och tält från Wera för flera säsonger. Wera-tält är kända för sin kvalitet och många bra produkter. De har bland annat gjort sig kända för Wera Vivaldi – ett förtält som tillhör det mer exklusiva sortimentet. Det består av en kraftig stomme och en duk som är enkel att hantera. Resultatet blir ett stort uterum som går att komplettera med fönsterhyllor, skjutdörrar och verandor för att få den där ombonade känslan. Ett Wera-tält går att använda på husvagnar, men också på villavagnar och en del husbilar.

5 fördelar med husvagnsförtält och husbilsförtält

Ett husvagnsförtält eller ett husbilsförtält…

  1. … ger skugga och svalka på varma sommardagar
  2. … skapar extra utrymme för umgänge och middagar
  3. … skyddar från regn och vind
  4. … skapar extra förvaringsutrymme
  5. … blir en plats för vila och återhämtning